In het voorjaar van 2022 hebben Pomme Willemse (documentairemaakster) en Werner de Valk (audiovisueel kunstenaar) met een groep van 8 kinderen gewerkt in de Schinkelbuurt in Amsterdam, op uitnodiging van Urban Sound Lab. Urban Sound Lab is de luisterwerkplaats van Soundtrackcity waarin we onderzoek doen naar geluiden in de stad, in samenwerking met buurtbewoners met betrekking tot thema’s die spelen in de wijk.
Pomme en Werner hebben workshops gegeven aan de kinderen over de geluiden die zij horen in de buurt en hoe je mensen het beste kunt interviewen en het werken met opnameapparatuur. De kinderen zijn in die maanden omgetoverd tot ware wijkreporters en hebben zelfstandig mensen uit de wijk geïnterviewd, bevraagd en gesproken over geluid in relatie tot de thema’s 'hoop, geloof en liefde'.
In deze podcast hoort u de geluiden en verhalen die de kinderen hebben verzameld, begeleid door soundscapes die Werner hiervan heeft gemaakt. Luister mee naar 'Hoop, geloof, liefde in de Schinkelbuurt'.

You may also like

Back to Top